«Η υπόσχεση της αυγής»

Ένα αριστούργημα της γαλλικής λογοτεχνίας που έγινε μπεστ σέλερ, το διάσημο αυτοβιογραφικό μυθιστόρημα του Ρομέν Γκαρί, μεταφέρεται στη μεγάλη οθόνη από τον Ερίκ Μπαρμπιέ. Με τους Πιερ Νινέ, Σαρλότ Γκενσμπούργκ και Ζαν - Πιερ Νταρουσέν, το βιογραφικό αυτό δράμα αποτυπώνει την ταραχώδη ζωή ενός από τους μεγαλύτερους Γάλλους συγγραφείς, με επίκεντρο την τρικυμιώδη σχέση με την πληθωρική, συντριπτική, παθιασμένη γυναίκα της ζωής του, τη μητέρα του.


Περίληψη
Η ταινία ταξιδεύει το κοινό σε ένα φιλόδοξο, επικό και θεαματικό σινεμά, όλο και πιο σπάνιο στις μέρες μας, που παρά τα απίστευτα γεγονότα, είναι βασισμένο σε μια άκρως αληθινή ιστορία.
Υπόθεση

Από τη δύσκολη παιδική του ηλικία στην Πολωνία μέχρι την εφηβεία του στην ηλιόλουστη Νίκαια και τα κατορθώματα του ως πιλότος πολεμικής αεροπορίας στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, ο Romain Gary έζησε μια απίστευτη ζωή. Αυτή την αφοσίωση να ζήσει εκατό ζωές, να γίνει ο μεγάλος άντρας και ο διάσημος συγγραφέας τη χρωστούσε στην μητέρα του Nina. Χάρη στη συντριπτική αγάπη αυτής της αξιολάτρευτης, εκκεντρικής γυναίκας που θα τον έκανε έναν από τους μεγαλύτερους μυθιστοριογράφους του 20ού αιώνα, αυτός ο άντρας έκανε μία ζωή γεμάτη περιπέτεια, πάθος και μυστήριο.

Που θα το δείτε:
Δαναός
Λ. Κηφισίας 109 (ΜΕΤΡΟ Πανόρμου), Τηλ.: 2106922655
Εισιτήρια: € 8,00, φοιτ.-παιδ. € 6,50. Προβολές 3D € 10. Κάθε Τετ. γεν. είσ. € 5,00. Τηλ. αγορά εισιτηρίων με πιστωτική κάρτα στο τηλ. 2106922609. Ηλεκτρονικές κρατ.: www.danaoscinema.gr
DOLBY DIG. SR. Parking

Αίθουσα 1 Πέμ.-Τετ.: 17.30/ 20.00/ 22.30

Δεν υπάρχουν σχόλια

Η Αθήνα, από σήμερα, Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου για το 2018

Από σήμερα και για έναν ολόκληρο χρόνο η Αθήνα είναι η Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου 2018. Την έναρξη κήρυξε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργο...