«Η μορφή του νερού» - Το αισθηματικό δράμα φαντασίας του Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο

Με Χρυσή Σφαίρα καλύτερης σκηνοθεσίας και καλύτερης πρωτότυπης μουσικής για τη σύνθεση του Αλεξάντρ Ντεσπλά και υποψήφιο για δεκατρία Όσκαρ, το αισθηματικό δράμα φαντασίας του Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο είναι μια απόκοσμη ιστορία αγάπης μεταξύ μιας ονειροπόλας κωφάλαλης και ενός περίεργου αμφίβιου πλάσματος και, σύμφωνα με τον δημιουργό του, ένα αντίδοτο εναντίον του «φόβου και του κυνισμού», που εξερευνά τις φαντασιώσεις που δημιουργούμε, τα μυστήρια που δεν μπορούμε να ελέγξουμε και τα τερατουργήματα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε.
Οι Σάλι Χόκινς, Μάικλ Σάνον, Οκτάβια Σπένσερ, Μάικλ Στούλμπαργκ, Νταγκ Τζόουνς και Ρίτσαρντ Τζένκινς μάς μεταφέρουν στην Αμερική του Ψυχρού Πολέμου, όπου μια γυναίκα, μοναχική και εγκλωβισμένη σε μια μονότονη ζωή, εργάζεται ως καθαρίστρια σε ένα μυστικό κυβερνητικό εργαστήριο υψίστης ασφαλείας. Η ζωή της αλλάζει δραματικά, όταν βρίσκει φυλακισμένο ένα αλλόκοτο αμφίβιο πλάσμα, που αποτελεί αντικείμενο απόρρητου πειράματος. Νιώθοντας έναν ισχυρό δεσμό μαζί του, κάνει τα πάντα για να το σώσει.

«Πραγματικά, η “Μορφή του νερού” είναι μία ταινία τόσο μη κυνική, όσο μπορεί να γίνει στο σινεμά ένα θέμα για τη σημασία της αγάπης. Η στιγμή που ερωτεύεσαι κάποιον δεν είναι η στιγμή που τον κοιτάς και του αρέσεις, αλλά η στιγμή που σε κοιτά και αντιλαμβάνεσαι ότι υπάρχεις» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

«Σέρλοκ Ζουμπόμς»

Οι πολυαγαπημένοι νάνοι των κήπων βιώνουν μια θεότρελη περιπέτεια, καθώς πέφτουν θύματα απαγωγής, στην κωμωδία κινουμένων σχεδίων του Τζ...