«Μια νύχτα γεμάτη emotions» στο Μουσείο της Ακρόπολης και το Ίδρυμα Ωνάση

Δημιουργώντας «Μια νύχτα γεμάτη εmotions», το Μουσείο της Ακρόπολης και το Ίδρυμα Ωνάση συμμετέχουν στη μεγάλη καλλιτεχνική δράση των atenistas, Art Night Athens.
Σε μια νύχτα - γιορτή για την τέχνη και τον πολιτισμό, το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου, η έκθεση «Εmotions», η οποία παρουσιάζεται στο Μουσείο της Ακρόπολης με πρωτοβουλία του Ιδρύματος Ωνάση, θα μυήσει μία ομάδα επισκεπτών στα συναισθήματα του αρχαίου κόσμου, μέσα από δύο διαδοχικές δράσεις: μια απολαυστική ξενάγηση στην έκθεση (στις 20:00) από το εξειδικευμένο προσωπικό του Μουσείου της Ακρόπολης (Διονυσίου Αρεοπαγίτου 15) και ένα ρεσιτάλ μουσικής (21:00) με επιλογή έργων, εμπνευσμένη από την έκθεση «Εmotions» που θα πραγματοποιηθεί στην Ωνάσειο Βιβλιοθήκη (Βασιλίσσης Αμαλίας 56).
Η έκθεση του Ωνάσειου Πολιτιστικού Κέντρου Νέας Υόρκης, που συγκίνησε και γοήτευσε κοινό και κριτικούς στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, ήρθε το καλοκαίρι και στην Ελλάδα, μετά από πρωτοβουλία του Ιδρύματος Ωνάση και με τη συνδιοργάνωση του Μουσείου της Ακρόπολης. Από τις 18 Ιουλίου μέχρι τις 19 Νοεμβρίου, το αθέατο σύμπαν των συναισθημάτων, στην προσωπική, κοινωνική και πολιτική ζωή του αρχαίου κόσμου, φωτίζεται στο κορυφαίο Μουσείο της χώρας, μέσα από την παρουσίαση 129 αριστουργημάτων, που προέρχονται από τα σπουδαιότερα Μουσεία της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Αγάπη, έρωτας, πόθος, μίσος, θλίψη, οργή. Αυτή η υπέροχη αφηγηματική έκθεση μάς φέρνει κοντά στην παρουσία των συναισθημάτων στον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό και βίο και στη σημασία που έχουν αυτά για την κατανόηση της αρχαίας ελληνικής τέχνης, λογοτεχνίας, ιστορίας, πολιτικής ζωής, κοινωνίας και θρησκείας.

Συντελεστές
Γενικός συντονισμός: Δημήτριος Παντερμαλής, επιμέλεια: Άγγελος Χανιώτης, Νικόλαος Καλτσάς, Ιωάννης Μυλωνόπουλος, αρχιτεκτονική μελέτη: Ελένη Σπάρτση - schema 4 architects.
Ένα μουσικό ταξίδι στο συναίσθημα, μέσα από αφηγήσεις και αναφορές σε μύθους και θεούς. Αφετηρία του, εκπρόσωποι του γερμανικού κλασικού τραγουδιού, όπως οι Σούμπερτ, Μπραμς και Βολφ, με τραγούδια τους που αντλούν έμπνευση από την αρχαία Ελλάδα. Επόμενος σταθμός, άριες όπερας που περιγράφουν την Ευρυδίκη, την Ιφιγένεια, την Ίλια και τη Μήδεια. Συνέχεια με αποσπάσματα από τη «Φαίδρα» του Thomas Sleeper, ένα έργο γεμάτο πάθος και οργή, ενώ τον τερματισμό θα σηματοδοτήσουν δύο τραγούδια από τον «Μεγάλο ερωτικό» του Μάνου Χατζιδάκι.
Ένα ρεσιτάλ που ταξιδεύει στον έρωτα, την οργή, τη ζήλεια, το θυμό, τη θλίψη, την ενσυναίσθηση, την αγάπη. Δύο διακεκριμένες σολίστ με εξαιρετικές κριτικές για τις ερμηνείες τους, η σοπράνο Μυρσίνη Μαργαρίτη και η πιανίστα Ζωή Ζενιώδη, οδηγούν σε αυτό το μουσικό οδοιπορικό, και φωτίζουν πτυχές της αρχαίας Ελλάδας, που ενέπνευσαν δημιουργούς.

Πληροφορίες
Μουσείο Ακρόπολης: Διονυσίου Αρεοπαγίτου 15 - Αθήνα, τηλ.: 210 9000900. Ωνάσειος Βιβλιοθήκη: λεωφόρος Βασιλίσσης Αμαλίας 56 - Αθήνα, τηλ.: 210 3713000. Για συμμετοχή στη δράση, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στέλνουν mail μέχρι και την Τετάρτη 20/9 στο contact@onassis.org. Περιορισμένος αριθμός ατόμων, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Η ομάδα επισκεπτών, που θα συμμετέχει και στις δύο δράσεις, θα είναι η ίδια.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Ένα μοναδικό πείραμα έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Ένα μοναδικό πείραμα συμβαίνει στο Μέγαρο Μουσική Αθηνών! Το «πείραμα της διπλής σχισμής», που πραγματοποιήθηκε στα μέσα του εικοστού ...