Καινοτόμο Internet και Phone Banking από την Τράπεζα Πειραιώς

Σωκράτης Τσαπαλιάρης 17/06/2016
Όσο ο σύγχρονος και απαιτητικός ρυθμός ζωής απαιτεί εύκολες και οικονομικές λύσεις, η ηλεκτρονική τραπεζική στην Ελλάδα εξελίσσεται και κερδίζει ολοένα και μεγαλύτερο έδαφος. 
Με τον όρο ηλεκτρονική τραπεζική εννοούμε τις ηλεκτρονικές συναλλαγές που  παρέχονται μέσω των εναλλακτικών δικτύων και κυρίως μέσω του ίντερνετ, mobile banking αλλά και phone banking.

Η ξαφνική επιβολή των κεφαλαιακών ελέγχων (capital controls), ενέτεινε την στροφή των πελατών στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες που μέχρι πρότινος αγνοούσε ή δεν εμπιστευόταν. Οι πελάτες γρήγορα αναγνώρισαν τα οφέλη από τις σύγχρονες ηλεκτρονικές υπηρεσίες και μέσα σε λίγους μήνες έγινε αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας τους αφού τους προσφέρει ασφαλείς, εύκολες και οικονομικές συναλλαγές.

Τα εναλλακτικά δίκτυα χρησιμοποιήθηκαν αρχικά από τις τράπεζες ως κανάλι ενημέρωσης, ενώ μετέπειτα εμπλουτίστηκαν με συναλλαγές με βασικό στόχο τη μείωση του κόστους.
Χάρη στις υπηρεσίες web και mobile banking, οι πελάτες των τραπεζών έχουν ένα ολόκληρο κατάστημα… μέσω Internet ή τηλεφώνου και μπορούν να πραγματοποιήσουν από τις πιο απλές και καθημερινές, μέχρι και τις πιο σύνθετες τραπεζικές συναλλαγές. Μάλιστα η ανανεωμένη εμφάνιση της νέας Winbank κάνει τις συναλλαγές ακόμα πιο εύκολες αφού το νέο μενού είναι πιο εύχρηστο και διαδραστικό και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμα και από άτομα που δεν έχουν τόση μεγάλη εξοικείωση με τις νέες τεχνολογίες.
Ακόμα και αν βρίσκεσαι στο πιο απομακρυσμένο σημείο της Ελλάδας και δεν έχεις πρόσβαση στο Internet μπορείς να καλέσεις πιστοποιημένος στην υπηρεσία του Winbank Phone Banking (182838) και να έχεις άμεση εικόνα του χαρτοφυλακίου σου και να εκτελείς τραπεζικές ή ακόμα και χρηματιστηριακές συναλλαγές οποιαδήποτε στιγμή επιθυμείς.

Από την άλλη πλευρά το winbank wallet App είναι ο νέος, γρήγορος και εύκολος τρόπος για να κάνετε τις αγορές σας σε φυσικά καταστήματα, χωρίς να χρειάζεται να έχετε μετρητά ή κάρτα μαζί σας.  Η συγκεκριμένη εφαρμογή δίνει την δυνατότητα να πραγματοποιούνται ανέπαφες συναλλαγές, μέσω οποιασδήποτε χρεωστικής κάρτας της Τράπεζας Πειραιώς, Visa ή MasterCard, με χρέωση του τραπεζικού σας λογαριασμού.
Η Τράπεζα Πειραιώς έφερε πρώτη στην Ελλάδα την υπηρεσία Πειραιώς free wifi και προσφέρει σε όλους τους – πελάτες και μη - δωρεάν πρόσβαση στο Internet αλλά και μια νέα, εξελιγμένη τραπεζική εμπειρία. Η υπηρεσία προσφέρεται χωρίς χρέωση σε όλους όσους βρίσκονται κοντά σε καταστήματα και ΑΤΜ του δικτύου της Τράπεζας, μέσω smartphone, tablet ή laptop.

Η διαδικασία σύνδεσης είναι εύκολη και γρήγορη.  Όποιος προσεγγίζει κάποιο από τα σημεία όπου προσφέρεται η υπηρεσία Πειραιώς free wifi με ενεργοποιημένο το wifi της συσκευής του, θα λάβει ειδοποίηση (notification) που θα ενημερώνει για τη διαθεσιμότητα της υπηρεσίας.

Η καινοτομία όμως δεν σταματάει εδώ αφού η Τράπεζα σου δίνει την δυνατότητα για αποστολή «Λεφτά στο λεπτό» για την άμεση ανάληψη μετρητών από ΑΤΜ της Τράπεζας Πειραιώς χωρίς τη χρήση χρεωστικής κάρτας. Η υπηρεσία λειτουργεί σε 2 στάδια:
1.  Πρώτα ο αποστολέας στέλνει τα χρήματα που επιθυμεί.
2.  Στη συνέχεια ο παραλήπτης παραλαμβάνει τα χρήματα από οποιοδήποτε ΑΤΜ της Τράπεζας Πειραιώς χωρίς χρεωστική κάρτα. Το μόνο που χρειάζεται είναι να πληκτρολογήσει στο ΑΤΜ τον μυστικό κωδικό ανάληψης και το ακριβές ποσό.

Όπως όλα δείχνουν οι νέες τεχνολογίες ήρθαν για να μείνουν και να κάνουν ακόμα ευκολότερη τη ζωή μας. Δεν υπάρχουν σχόλια

Η Dépôt Art gallery εγκαινιάζει την ομαδική εικαστική έκθεση με θέμα : «η Τέχνη, ο Εαυτός μου»

Η Dépôt Art gallery (Νεοφύτου Βάμβα 5, Κολωνάκι) εγκαινιάζει την  Τρίτη, 27  Μαρτίου 2018 και ώρα 8 μ.μ. έως 11:30 μ.μ. την ομαδική εικα...